Παπανικόλας Παναγιώτης, Δρ.

Γενικός Διευθυντής Ελλάδας VINCI CONCESSIONS S.A. - Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. - Διευθύνων Σύμβουλος Ολυμπία Οδός Α.Ε. - Γενικός Γραμματέας ‘’HELLASTRON’’

Ο Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας έλαβε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1987. Το 1990 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δομοστατική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, ενώ το 1995 έλαβε το Διδακτορικό του στη Δομοστατική Μηχανική.

Τον Ιούλιο 1998 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί αυτή την τιμητική πρόκληση, διότι την ίδια ακριβώς περίοδο είχε αποδεχθεί τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή για τη Μελέτη και Κατασκευή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Τα σημαντικότερα ορόσημα στην επαγγελματική του δραστηριότητα είναι τα εξής:  Τεχνικός Διευθυντής για τη Μελέτη και Κατασκευή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων) από το 1998-2004, Προϊστάμενος Μηχανικός στο Περιφερειακό Γραφείο Ιωαννίνων του έργου της Εγνατίας Οδού (αυτοκινητόδρομος μήκους 600 χλμ.) από το 2004-2009, Από το 2009-σήμερα έχει παράλληλα τις εξής ιδιότητες: Διευθυντής Χώρας (Ελλάδα) της Vinci Concessions S.A.,    Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Γέφυρα Ρίου      Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»), Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ολυμπία Οδός Α.Ε. (εταιρείας    παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου με διόδια μήκους 220 χλμ. που συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα) και Γενικός Γραμματέας φορέα ‘’HELLASTRON’’.