Αντικείμενο του συνεδρίου είναι οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, οι δράσεις και οι προτάσεις μηδενικού κόστους για νομοθετική ρύθμιση, καθώς και η ανάγκη για ενημέρωση/εξοικείωση/εκπαίδευση των οδηγών στα νέα συστήματα.

 

H χώρα μας έχει μια θλιβερή πρωτιά όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα. Ας δούμε μερικά επίσημα στοιχεία όπως τα δημοσιοποίησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Αφορούν στην ελληνική επικράτεια τα έτη 2012 -2017. Είχαμε περισσότερους από 4000 νεκρούς από τροχαία. Σε κάθε νεκρό αντιστοιχούν: 4 άτομα με μόνιμη αναπηρία, 8 σοβαροί τραυματισμοί, 50 ελαφρείς τραυματισμοί. Βάση στατιστικών 12 στους 100 Έλληνες θα εμπλακούν σε σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ετησίως 255 άτομα ηλικίας από 0-24 ετών χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας σε τροχαία. Έχουμε το θλιβερό ποσοστό 12.2 θανάτων ανά 100.000 κατοίκους. Το ετήσιο κόστος των τροχαίων ξεπερνάει τα 3 δις ευρώ, σίγουρα μια επένδυση στην εκπαίδευση των νέων στα σχολεία αλλά και στα πανεπιστήμια θα είχε σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα μας.

Οι νέες τεχνολογίες μεταβάλλουν σήμερα ταχύτατα το βαθμό επικινδυνότητας που ενέχει η συνύπαρξη πεζών και τροχοφόρων (δίτροχων και τετράτροχων) στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός πόλεων. Έχουν δε σε πολύ μεγάλο βαθμό κατορθώσει να προστατεύουν τον σύγχρονο οδηγό από τον εαυτό του.

Συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS), το σύστημα ευστάθειας (ESP), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Keep Lane Assist), το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης (Collision Warning) και πολλά άλλα έρχονται σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσουν τις βασικές αιτίες των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στους αυτοκινητόδρομους. Ποιες είναι αυτές: Μα η απόσπαση προσοχής που οδηγεί σε ακούσια αλλαγή λωρίδας ή η μείωση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Το FONDATION VINCI AUTOROUTES – Auto Forum 2017 φιλοδοξεί ν’ αναδείξει όλα όσα συμβαίνουν σήμερα αλλά και έρχονται στο άμεσο μέλλον από την αυτοκινητοβιομηχανία και επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

Σύνεδροι θα είναι θεσμικοί φορείς (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Ειδική Μόνιμη επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια), ΜΚΟ που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια (ΙΟΑΣ), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, εκπρόσωποι ΚΤΕΟ ώστε να ενημερωθούν όλοι γύρω από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στην ενεργητική ασφάλεια.

 

Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει ένας συντονισμός δράσεων ανάμεσα σε φορείς και κράτος ώστε να δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για την χρήση/λειτουργία όλων αυτών των τεχνολογιών: Π.χ. επιτρέπεται στη χώρα μας η χρήση αυτόνομα κινούμενων οχημάτων; Υπάρχει πρόβλεψη για τα ανακλαστικά στοιχεία των πινακίδων σήμανσης που παραμορφώνονται από τα φώτα led;

Με βάση τις διεργασίες που θα γίνουν στο Forum θα δημιουργηθεί μια χάρτα προτάσεων για λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από τη Βουλή. Οι προτάσεις αυτές θα έχουν δυο χαρακτηριστικά: Μηδενικό κόστος, μεγάλη συμβολή στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Panel 1

Αναγκαίες ενέργειες πριν τη χρήση του οχήματος

Σε συντριπτικό ποσοστό η οδική ασφάλεια όλων μας εξαρτάται από όσα θα κάνει ή δε θα κάνει ο χρήστης του αυτοκινήτου πριν χρησιμοποιήσει το όχημά του. Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις που το όχημα δεν είναι ιδιόκτητο αλλά εταιρικό, χρονομισθωμένο ή ενοικιασμένο. Αυτές οι τελευταίες αυξάνονται εκθετικά πλέον.

Ένα όχημα εφόσον κυκλοφορεί χρειάζεται ασφάλιση, τεχνικό έλεγχο, ελαστικά, είναι σημαντικό να διαθέτει οδική βοήθεια και άλλα πολλά. Στο FONDATION VINCI AUTOROUTES – Auto Forum 2017 η Project Director του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), Graziella Jost θα παρουσιάσει τα δεδομένα που προκύπτουν στο σύνολο της E.Ε. με την καταγραφή ελλείψεων και παραλείψεων και αφορούν στη μέριμνα πριν την κίνηση του οχήματος. Στη χώρα μας υπάρχουν εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα και όλοι κατανοούμε πως το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν μπορεί να καλύψει εκατομμύρια περιπτώσεις. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν θέση και άποψη πάνω στο ζήτημα. Ενδιαφέρον έχει το πώς σχολιάζουν την υλοποίηση της απόφασης για πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα. Επίσης θα τοποθετηθούν και για την αυτοματοποιημένη σύνδεση τελών κυκλοφορίας/ασφαλιστήριων συμβολαίων/ΚΤΕΟ.

Κομβικό για ασφαλείς μετακινήσεις είναι το κατάλληλο ελαστικό. Η πρόοδος στην τεχνολογία των ελαστικών είναι εντυπωσιακή και οι νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές αυξάνουν την ενεργητική ασφάλεια. Αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν εξελίξει προγράμματα οδικής βοήθειας τα οποία συμβάλλουν στις ασφαλείς μετακινήσεις. Πανευρωπαϊκά πλέον δια νόμου τοποθετείται στα καινούργια αυτοκίνητα κουμπί κλήσης έκτακτης ανάγκης στο 112. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν ολόκληρα προγράμματα γύρω απ’ αυτή την Ευρωπαϊκή οδηγία που σχετίζονται με την συντήρηση, την τεχνική κατάσταση και την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Ο σύνδεσμος ιδιωτικών ΚΤΕΟ θα καταθέσει τις προτάσεις του για ενίσχυση του αδιάβλητου των τεχνικών ελέγχων.

Panel 2

Νέες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας

Στα κέντρα Έρευνας και Τεχνολογίας των αυτοκινητοβιομηχανιών σχεδιάζονται σήμερα τεχνολογίες που αύριο θα επιλύσουν άπαξ δια παντός πολλά από τα θέματα οδικής ασφάλειας.

Όπως για παράδειγμα η άμεση επικοινωνία των οχημάτων «vehicle‐to‐vehicle communications» γνωστή ως V2V. Ήδη το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έχει προτείνει δημόσια τη διαμόρφωση ενός στάνταρ πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων για την τοποθεσία, την κατεύθυνση και την ταχύτητα. Αυτό έχει ως στόχο την προειδοποίηση των οδηγών ή των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων (σύντομα) για εν δυνάμει κινδύνους.

Μέσα στο αστικό περιβάλλον όπου τα περισσότερα ατυχήματα/συγκρούσεις οφείλονται σε απόσπαση προσοχής, τα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον θα αποφασίζουν εάν προλαβαίνει ο οδηγός ν’ αντιδράσει και αφού τον προειδοποιήσουν θ’ αναλαμβάνουν δράση. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η επικοινωνία των αυτοκινήτων με το οδικό δίκτυο και τις υποδομές του. Τα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν π.χ. με τους φωτεινούς σηματοδότες. Για παράδειγμα τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα θα έχουν ενσωματωμένη τεχνολογία ώστε να μεταβάλουν το πράσινο και το κόκκινο φανάρι ώστε να κινούνται γρηγορότερα όταν είναι σε αποστολή.

Στα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών το V2I (Vehicle to Infrastructure) θα έχει δυνατότητα να εκτιμά τον κυκλοφοριακό φόρτο και να προσαρμόζει ανάλογα το ρυθμό των φαναριών, να μεταβάλει τα όρια ταχύτητας εφόσον οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν αλλά και να διοχετεύει σε εναλλακτικές διαδρομές την κυκλοφορία σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου προβλήματος. Απώτερος στόχος όταν η αυτόνομη οδήγηση αποκτήσει σημαντική υπόσταση στην καθημερινότητά μας, όλο το οδικό δίκτυο της πόλης να λειτουργεί ως μια έξυπνη μηχανή.

Πέρα από τις τεχνολογίες που σχεδιάζονται σήμερα για να εφαρμοστούν αύριο υπάρχει και μια σειρά τεχνολογιών που ήδη βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής, αλλά δεν έχουν ακόμη αφομοιωθεί από τους χρήστες/αγοραστές των αυτοκινήτων. Τεχνολογίες όπως η βοήθεια διατήρησης λωρίδας, η ανάγνωση των ορίων ταχύτητας, η αυτόματη διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, η προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης, τα έξυπνα φώτα που προσαρμόζουν αυτόματα την έντασή τους, κλήση κινδύνου με ταυτόχρονα εντοπισμό οχήματος, βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή στα καινούργια αυτοκίνητα και συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στη συνδεσιμότητα κινητών – αυτοκινήτων ενώ από τον πάροχο σύνδεσης θα αναλυθούν οι δυνατότητες που παρέχει το δίκτυο για κλήση έκτακτης ανάγκης.

Panel 3

Η αυτοκίνηση στο μέλλον:
Connected Autonomous Sharing Electric

Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το σχεδιάσεις. Αντί λοιπόν να κάνουμε μεταξύ μας εικασίες για το που κατευθύνεται η αυτοκίνηση στην 3η και τελευταία ενότητα του συνεδρίου δίνεται βήμα στους ειδικούς που σχεδιάζουν το μέλλον της αυτοκίνησης. Το οποίο σίγουρα αφορά στη Συνδεσιμότητα, στην Αυτονομία, στις εναλλακτικές μορφές χρήσης οχημάτων χωρίς ιδιοκτησία και στη μορφή ενέργειας που θα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην εξέλιξη των σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών θα παίξουν και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές οι οποίοι γρήγορα και φθηνά θα εκτυπώνουν ανταλλακτικά για πολλά υποσυστήματα του αυτοκινήτου.

Ολοένα και περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων επενδύουν στην προώθηση των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι προσπάθειες για τη δημιουργία σημαντικού δικτύου φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Η εν λόγω υποδομή σε μεγάλο βαθμό αφορά και στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.

Μπορεί ακόμη να είναι μακριά η μέρα που το οδόστρωμα θα φορτίζει τις μπαταρίες και η χρέωση θα γίνεται ανά διανυθέν χιλιόμετρο, όμως η δημιουργία σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και οι υποδομές για εξυπηρέτηση του Car Sharing και της συνδεσιμότητας, διαδραστικότητας των οχημάτων είναι θέματα που ήδη σχεδιάζονται.

Γιατί να το παρακολουθήσω;

Σε τι διαφοροποιείται

Δεν υπάρχει αντίστοιχη πρωτοβουλία στη χώρα μας, πρόκειται για καινοτόμο προσπάθεια σ’ έναν τομέα που πραγματικά υστερούμε και χρειάζεται άμεση πολυεπίπεδη δράση.

Στο πλαίσιο του FONDATION VINCI AUTOROUTES – Auto Forum 2017 θα υπάρξουν επιμέρους workshop και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με στόχο την περαιτέρω λεπτομερή ανάλυση συγκεκριμένων τομέων όπως η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στα τροχοφόρα, η διαμόρφωση προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά ο συντονισμός αποτελεσματικών δράσεων για την οδική ασφάλεια.

Λόγοι συμμετοχής

Το FONDATION VINCI AUTOROUTES – Auto Forum 2017 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστούν οι διεθνείς τάσεις στην οδική ασφάλεια, οι τεχνολογικές εξελίξεις και να δημιουργηθεί ένα επίπεδο ελάχιστης συνεννόησης/επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό την ανάληψη δράσεων, νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Το κοινό που αναμένεται να παρακολουθήσει τις ομιλίες, τα πάνελ και τα workshops του FONDATION VINCI AUTOROUTES – Auto Forum 2017 περιλαμβάνει διαφορετικές ομάδες επαγγελματιών με ένα κοινό στοιχείο: Άπαντες σχετίζονται με την οδική ασφάλεια στη χώρα μας:

• Εταιρείες εισαγωγής αυτοκινήτων: Υψηλόβαθμα στελέχη που εργάζονται στις εισαγωγικές εταιρείες και επιδιώκουν να καταστήσουν ευρύτερα γνωστή την τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας που διαθέτει η μάρκα που αντιπροσωπεύουν.
• Aσφαλιστικός κλάδος: Στελέχη από τον κλάδο των ασφαλειών που έχουν κάθε λόγο να επενδύουν σε οτιδήποτε μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων στη χώρα μας.
• ΜΚΟ με αντικείμενο την οδική ασφάλεια
• Ειδικός Τύπος
• Θεσμικοί φορείς: Περιφέρεια, δήμοι, ειδική μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, Υπουργείο Παιδείας, κόμματα, Τροχαία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υπουργείο Υγείας, Ιατρικά Κέντρα
• Σύνδεσμος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων
• Ιδιωτικά ΚΤΕΟ