2nd AUTO FORUM

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 το 2nd Auto Forum με τίτλο: «Αλλάξτε Αυτοκίνητο!». Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Εthos Events σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Το 2nd Auto Forum παρουσίασε την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αυτοκίνηση στον τομέα της ασφάλειας (ενεργητικής και παθητικής), αναδεικνύοντας όλα όσα συμβαίνουν σήμερα αλλά και έρχονται στο άμεσο μέλλον από την αυτοκινητοβιομηχανία και επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη χώρα μας. Σημαντική καινοτομία του συνεδρίου είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δόθηκε το βήμα στους ειδικούς να εξηγήσουν τις νέες τεχνολογίες όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια και ειδικότερα τα νέα πλαίσια αμαξώματος που σε περίπτωση σύγκρουσης κατευθύνουν τη ροή ενέργειας μακριά από την καμπίνα επιβατών.

Σας ευχαριστούμε !

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

SOCIAL

29.000+ impressions

17.000+ impressions

10.500+ impressions

950+ account views

photo_auf

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_auf

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Καλωσόρισμα:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής, Ethos Media S.A.

Ο κ Ουζούνης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στο 2nd Auto Forum και τόνισε ως βασικό στόχο για την Ethos Media την ανάγκη προβολής της οδικής ασφάλειας μέσω εξειδικευμένου συνεδρίου για το αυτοκίνητο, ώστε να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Καλωσόρισμα – Εισαγωγή στο Θέμα του Forum
Tάκης Πουρναράκης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Δημοσιογράφος

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης, τόνισε ότι «Πρέπει ν’ αλλάξουμε νοοτροπία και τρόπο σκέψης όσον αφορά την επιλογή αυτοκινήτου. Να αναζητούμε το πιο ασφαλές αυτοκίνητο και όχι το πιο γρήγορο».

Θεσμικός Χαιρετισμός
Γεώργιος Ν. Ουρσουζίδης, Πρόεδρος, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Ημαθίας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ο κ. Γεώργιος Ν. Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Ημαθίας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Επιτροπής, η οποία προωθεί την συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Ο κ. Ουρσουζίδης αναφέρθηκε σε παραδείγματα επιχειρήσεων και σχολείων που εφαρμόζουν συγκεκριμένα προγράμματα, σημειώνοντας ότι το Δημόσιο θα πρέπει να επιβραβεύει τις εταιρείες που παρουσιάζουν αντίστοιχο έργο και επιδόσεις.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Δρ. Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας, Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νέα Δημοκρατία

Ο Δρ. Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας, Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι το θέμα της ασφάλειας στην επιλογή αυτοκινήτου πρέπει να ανέβει πολύ ψηλά στην ατζέντα, διαπιστώνοντας ότι «προφανώς κάτι δεν κάνουμε σωστά ως χώρα». Ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται εκπαίδευση των πολιτών, ειδικά σε μία περίοδο που τα περισσότερα νοικοκυριά δοκιμάζονται οικονομικά.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής και Βουλευτής Ν. Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής και Βουλευτής Ν. Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, απέστειλε χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ΝΔ έχει παρουσιάσει ένα σαφές και συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια, του οποίου η υλοποίηση είναι κομβικής σημασίας για την δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά ίσως στα χρονικά που ένα κόμμα θέτει σε τόσο υψηλή προτεραιότητα την οδική ασφάλεια, η οποία φυσικά δεν είναι κομματικό, αλλά εθνικό ζήτημα».

Θεσμικός Χαιρετισμός
Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος ΔΣ, Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

Ακολούθως, η κυρία Βασιλική Δανέλλη -Μυλωνά, Πρόεδρος ΔΣ, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», επεσήμανε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί βασικό συντελεστή ανάπτυξης. «Εδώ και 13 χρόνια επενδύουμε στην πρόληψη. Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη, 20πλάσιο ποσό εξοικονομείται στον τομέα της υγείας», τόνισε η κυρία Δανέλλη -Μυλωνά.

Θεσμικός Χαιρετισμός
Δημήτριος Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ)

Ο κ. Δημήτριος Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), επεσήμανε στην ομιλία του ότι η οικονομική κρίση έφερε στη χώρα μας μία χαλάρωση στους ελέγχους, τα επίσημα αποτελέσματα των οποίων δεν συνάδουν με την ηλικία του στόλου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και που κατά μέσο όρο ξεπερνάει τα 15 έτη, έναντι 9 ετών που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. Στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στα άλματα που έχουν γίνει στην ασφάλεια των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, καταρρίπτοντας δύο «μύθους» που επικρατούν και αφορούν την ανθεκτικότητα και το κόστος συντήρησης των παλαιών οχημάτων σε σχέση με τα καινούρια.

Ομιλία – Παρουσίαση
Γεώργιος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής
«Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία»

Ο κ. Γεώργιος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής αναφέρθηκε στην παρουσίασή του στα αυτόνομα και συνδεδεμένα οχήματα, στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατά περίπτωση και στα θεσμικά και νομικά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στη νέα τεχνολογία.

Ομιλία – Παρουσίαση
Κωνσταντίνος Στέφας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Τεχνικής Υποστήριξης, Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη
«Η ασφάλεια στο προσκήνιο του σχεδιασμού των οχημάτων»

Ο κ. Κωνσταντίνος Στέφας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Τεχνικής Υποστήριξης στον όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην λειτουργία των σύγχρονων αυτοκινήτων, τα νέα υλικά κατασκευής και την δομή του αμαξώματος, που σε περίπτωση σύγκρουσης κατευθύνουν τη ροή ενέργειας μακριά από την καμπίνα επιβατών.

Panel I: «Νέες μέθοδοι κατασκευής οχημάτων, χρήση ανθεκτικών υλικών, δομή αμαξώματος»

Συντονιστής: Τάκης Πουρναράκης, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Γεώργιος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής
Δημήτριος Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ)
Κωνσταντίνος Στέφας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Τεχνικής Υποστήριξης, Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Ομιλία – Παρουσίαση
Theodora Calinescu, Project Officer, European Transport Safety Council (ETSC)
«Fitting Safety as Standard: ETSC’s work on vehicle safety»

Η Theodora Calinescu, Project Officer, European Transport Safety Council (ETSC), στην ομιλία της αναφέρθηκε στο στόχο για την μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων κατά 50% μέχρι το 2020 έναντι του 2010 και στους 15 νέους κανόνες για την ασφάλεια που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, παρουσίασε το σύστημα Intelligent Speed Assistant (ISA), το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη αυτοκίνηση και μπορεί να μειώσει τους θανάτους κατά από τροχαία κατά 20% και τις συγκρούσεις οχημάτων κατά 30%. Το ISA αξιοποιεί την πληροφορία για το όριο ταχύτητας και δεν επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει πάνω απ’ αυτό. Ο οδηγός θα μπορεί να παρακάμψει το σύστημα με ένα ειδικό κουμπί.

Ομιλία – Παρουσίαση
Εμμανουήλ Φανδρίδης, Ορθοπαιδικός, Κλινική Χεριού-Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής, Νοσοκομείου ΚΑΤ, Αθήνα
«Τροχαίο Ατύχημα. Απρόβλεπτες συνέπειες»

Στις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό από μία σύγκρουση (βαθμός κάκωσης έως απώλεια ζωής), αναφέρθηκε ο κ. Εμμανουήλ Φανδρίδης, Ορθοπαιδικός, Κλινικής Χεριού-Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής, Νοσοκομείου ΚΑΤ, σημειώνοντας ότι το 2017 στην Ε.Ε. τραυματίστηκαν σε τροχαία 135 χιλ. άνθρωποι, με το κόστος για την δημόσια υγεία να ξεπερνά τα 120 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, εστίασε στην ανάγκη σχεδιασμού και λειτουργίας μηχανισμού πρόληψης τροχαίων αλλά και καταγραφής όλων των επιπτώσεων που έχει η μόνιμη αναπηρία λόγω τροχαίων.

Ομιλία – Παρουσίαση
Ευάγγελος Κουντρομιχάλης, Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού
«Η οδική ασφάλεια μέσα από το πρίσμα της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στη χώρα μας, το ετήσιο κόστος των τροχαίων υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ενέφερε ο κ. Ευάγγελος Κουντρομιχάλης, Υποδιοικητής Τροχαίας Αττικής Οδού, ο οποίος εξέθεσε τoυς προβληματισμούς του σχετικά με κάποιες διατάξεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Όπως ειδικότερα ανέφερε: «Στον νέο Κ.Ο.Κ. δεν υπήρξε καμία αυστηροποίηση των ποινών που αφορά την παράβαση της υπερβολικής ταχύτητας. Παράλληλα δεν έγινε ούτε κάποια πρόβλεψη, ώστε οι διοικητικές ποινές, είτε αφορούν τα πρόστιμα είτε την αφαίρεση του διπλώματος του οδηγού, να κλιμακώνονται ανάλογα με την ταχύτητα του παραβάτη, ούτε υπάρχει διαβάθμιση στην επιβολή των ποινών. Επίσης, δεν υφίσταται ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία να καταχωρείται η αφαίρεση του διπλώματος για τροχονομικές παραβάσεις, ενώ σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται και η κυκλοφορία δικύκλων χωρίς να φέρουν την κρατική πινακίδα κυκλοφορίας».

Panel II: «Νέες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας»

Συντονιστής: Τάκης Τρακουσέλλης, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Theodora Calinescu, Project Officer, European Transport Safety Council (ETSC)
Ευάγγελος Κουντρομιχάλης, Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού
Σοφία Στάμου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Ολυμπία Οδός
Εμμανουήλ Φανδρίδης, Ορθοπαιδικός, Κλινική Χεριού-Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής, Νοσοκομείου ΚΑΤ, Αθήνα
Γεώργιος Παπαντωνόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλισης Αυτοκινήτου, Εθνική Ασφαλιστική

Ομιλία – Παρουσίαση
Αλέξανδρος Παπαπετρόπουλος, Επικεφαλής Προϊοντικής Στρατηγικής (Product Planning), INFINITI Europe
«Παγκόσμιες Μεγατάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της Αυτοκινητοβιομηχανίας»

Τις «Παγκόσμιες Μεγατάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της Αυτοκινητοβιομηχανίας», παρουσίασε στην ομιλία του ο κ. Αλέξανδρος Παπαπετρόπουλος, Επικεφαλής Προϊοντικής Στρατηγικής ( Product Planning), Infiniti Europe. Πρόκειται για την τηλεματική, την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση. Τόνισε μάλιστα, ότι την επόμενη δεκαετία, οι υπηρεσίες αυτοκινήτου μέσω τηλεματικής (Connected Services), θα αποτελούν την 2η πηγή εσόδων (μετά την πώληση), για την βιομηχανία αυτοκινήτου, φθάνοντας τα 750 δισ. δολ. ετησίως μέχρι το 2030.

Ομιλία – Παρουσίαση
Εμμανουήλ Μπρούζας, Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Εκπαιδευτής, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»

Ο κ. Εμμανουήλ Μπρούζας, Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Εκπαιδευτής, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», παρουσίασε τους στόχους και το έργο του Ινστιτούτου στα 13 χρόνια λειτουργίας του, στους τομείς της εκπαίδευσης, ενεργοποίησης πολιτών και φορέων, αλλά και πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας.

Panel III: «H τεχνολογία στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας»

Συντονίστρια: Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»

Ομιλητές:

Αριστοφάνης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Κυκλοφορίας και Συντήρησης Αττικής Οδού, Αττικές Διαδρομές Α.Ε.

Λένα Πλαΐτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας, AXA Ασφαλιστική
Theodora Calinescu, Project Officer, European Transport Safety Council (ETSC)

photo_auf

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_auf

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης

Η διοργάνωση των βραβείων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Υπεύθυνος Προγράμματος
Τάκης Πουρναράκης, Δημοσιογράφος

Υπεύθυνη Ομιλητών:
Μαριάνα Βαζαίου, Events Executive, Ethos Media | Τ: 210 998 4932 | vazaiou.m@ethosmedia.eu

Υπεύθυνος Συντονισμού & Logistics:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu

Υπεύθυνη Social Media:
Χριστίνα Τσούχλαρη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ethos Media | Τ: 210 998 4917 | tsouchlari.c@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Χορηγιών:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, General Manager, Ethos Media | Τ:210 998 4864 | ouzounis.k@ethosmedia.eu
Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager, Τ:210 998 4863 | manologlou.r@ethosmedia.eu
Γρηγόρης Φλουρής, Key Account Manager, Τ:210 998 4901 | flouris.g@ethosmedia.eu

Υπεύθυνοι Συμμετοχών & Εγγραφών:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4909 | salvarlis.k@ethosmedia.eu
Νίκος Αθανασίου, Database Marketing Manager, Ethos Media | Τ: 210 998 4912 | athanasiou.n@ethosmedia.eu

Οργανωτική Ομάδα:
Άρης Λαυδής, Υπεύθυνος Γραμματειακής Υποστήριξης, T: 210 998 4866 | lavdis.a@ethosmedia.eu
Νίκος Αθανασίου, Database Marketing Manager, Ethos Media | Τ:210 998 4912 | athanasiou.n@ethosmedia.eu
Χριστίνα Τσούχλαρη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ethos Media | Τ: 210 998 4917 | tsouchlari.c@ethosmedia.eu

photo_auf

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

presentation_auf

Δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης