Βασίλειος Κόπελας

Επικεφαλής Επιχειρηματικής & Προϊοντικής Στρατηγικής (οχημάτων μηδενικών ρύπων), TOYOTA Ευρώπης, Βέλγιο, Βρυξέλλες

Είναι επικεφαλής Στρατηγικής Προϊόντων και Επιχειρηματικότητας στα κεντρικά γραφεία της TOYOTA Motor Europe στις Βρυξέλλες.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Αγγλία το 2005 στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως σχεδιαστής μηχανολόγος μηχανικός στην αγωνιστική ομάδα της Φόρμουλα 1 (B.A.R Honda).

Από το 2007 εργάζεται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αρχικά στη Jaguar Land-Rover (Αγγλία) στο τμήμα σχεδιασμού νέων κινητήρων και μετέπειτα από το 2008 ανέλαβε καθήκοντα σχεδιαστή στην TOYOTA Motor Europe (Βέλγιο).

Διατέλεσε μέλος της επίλεκτης ευρωπαϊκής σχεδιαστικής ομάδας που εργάστηκε στα κεντρικά γραφεία της Toyota στην Ιαπωνία το διάστημα 2008-2011 για την σχεδιαστική μελέτη των ευρωπαϊκών μοντέλων Yaris/Auris και στη συνέχεια επέστρεψε στο Βέλγιο όπου ανέλαβε νέα καθήκοντα στο τμήμα Στρατηγικής και Μάρκετινγκ κατά την περίοδο 2014-2018 ως Εμπορικός Διευθυντής σε SUV και Sport μοντέλα για την ευρωπαϊκή αγορά. Από το 2018 έχει αναλάβει τη θέση του επικεφαλής Στρατηγικής Προϊόντων και Επιχειρηματικότητας σχετικά με νέες τεχνολογίες που υπεισέρχονται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως 1.Ηλεκτροκίνηση, 2. Κυψέλες καυσίμων, 3. Αυτόνομα οχήματα, 4. Συνδεσιμότητα οχημάτων, 5.Νέα/έξυπνα μοντέλα κινητικότητας.

Είναι πτυχιούχος Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός & Αεροναυπηγός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό Οχημάτων (Automotive Product Engineering, Cranfield University, UK) και στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και Μάρκετινγκ (Wharton University, U.S.).