Κουντρομιχάλης Ευάγγελος

Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού

Ο Ευάγγελος Κουντρομιχάλης είναι Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με το βαθμό του Αστυνόμου Α΄ και υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού, ως Υποδιοικητής. Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 2000 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 2004. Το 2016 αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών του Σώματος, με βαθμό μεταπτυχιακού τίτλου 20,00 (Άριστα). Με την αποφοίτησή του το 2004, τοποθετήθηκε στο Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχε στην επικοινωνιακή στρατηγική κατά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τη διαχείριση της υπόθεσης απαγωγής των Πακιστανών καθώς και της υπόθεσης των υποκλοπών, πάντα από πλευράς ασφαλείας.

Από το Μάρτιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2009, υπηρέτησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, με σημαντικότερες στιγμές το σχεδιασμό μέτρων ασφάλειας των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης και της άτυπης συνόδου του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας το 2009 στην Κέρκυρα. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012, διετέλεσε Υπασπιστής και Διευθυντής του Γραφείου του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και μετέπειτα Υφυπουργού και Υπηρεσιακού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου. Με την ιδιότητά του αυτή, συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων αστυνομικής δράσης, τόσο στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, όσο και στην αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, δημιουργώντας ένα νέο δόγμα αστυνόμευσης με κύριο γνώμονα την εμφανή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Προς αυτή την κατεύθυνση, την περίοδο αυτή συστάθηκαν οι ομάδες ΔΙκυκλης ΑΣτυνόμευσης, οι γνωστές ως ΔΙ.ΑΣ. Παράλληλα καταγράφηκαν σημαντικές επιτυχίες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, συλλαμβάνοντας και παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη 32 άτομα ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών.

Συμμετείχε σε συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο στο Εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Ισραήλ, Ιταλία, Αλβανία, Βουλγαρία) σχετικά με θέματα διεθνούς τρομοκρατίας, οργανωμένου και οικονομικού εγκλήματος, παράνομης μετανάστευσης, ασφάλειας και διαχείρισης πληροφοριών, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, κ.α.

Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στη Λυών της Γαλλίας, ασφάλειας Επισήμων Προσώπων και Τροχαίας. Διαθέτει εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης, ως εκπαιδευτής των Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Από το 2013, υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.