Μιχάλης Γ. Παπαδόπουλος

Βουλευτής Νομού Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος κατάγεται από το Μεσόβουνο Εορδαίας του Νομού Κοζάνης. Είναι Μηχανικός Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός και εργάστηκε ως καθηγητής στη Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση, στην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ και στα ΤΕΙ.
Εξελέγη Βουλευτής Νομού Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά το 2000 έως το 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουλίου το 2019 ενώ συμμετείχε στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Διετέλεσε Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων· Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής· Μέλος των Δ.Ε. Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Οδικής Ασφάλειας και Ελληνισμού της Διασποράς· Μέλος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη συνοδό του ΝΑΤΟ. Έλαβε μέρος σε Διεθνή Συνέδρια για θέματα Παιδείας του E.D.S. και του Ε.Λ.Κ. Ήταν ένας από τους Βουλευτές, που με την παρότρυνση του αείμνηστου Άρη Σταθάκη ο οποίος υπήρξε εμπνευστής του εγχειρήματος, συνετέλεσαν στη δημιουργία της Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας στην Ελληνική Βουλή.
Ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Το πρώτο εξάμηνο του 2014 κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, Προήδρευσε στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών με θέμα την ‹‹Οδική Ασφάλεια››, όπου ψηφίστηκαν και υπογράφηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη, υπέγραψε τη δημιουργία Διυπουργικής επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, όπου συμμετέχουν οκτώ (8) αρμόδια Υπουργεία, διεύρυνε την σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, με Προεδρεύοντα τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, ολοκλήρωσε το νομοθετικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση τόσο των ΙΧ όσο και των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και συμπλήρωσε και ολοκλήρωσε το νομοθετικό πλαίσιο για την κυκλοφορία ΙΧ και ΔΧ αυτοκινήτων με Φυσικό Αέριο – καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον.
Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων.